Period vicarage traditionally designed garden room featuring two vertically glazed gable ends
Garden Rooms

Traditional Wooden Garden Room

The owners of this period vicarage in Buckinghamshire required a new space to act as a formal dining room, partially glazed to allow views of the sculptured gardens whilst keeping the room cool from the heat of the room’s south facing aspect. This traditionally designed garden room features two vertically glazed gable ends and a slate roof to match the existing property.

Boldly finished in Westbury Black it gives a truly traditional aesthetic with chrome ironmongery; the floor is Farley Limestone with ivory grout creating an opulent finish. The room provides the ideal place for formal and informal dining into the early hours, in a cool light filled space that truly adds value.

Share this project
Design Drawing Beaconsfield
Interior shot of south facing garden room
  • All the people we’ve dealt with from office to on site have been a credit to the company & reflect well on your organisation. In particular your building team were not only professional but great fun.

    Mrs Trate
Close up on entablature boldly finished in Westbury black
Partially glazed garden room to allow views of the sculptured gardens
Close up of glazed gable in Westbury black
Share this project

Westbury Garden Rooms Case Study Traditional Timber Garden Room