Interior view of Orangery extension sitting comfortably at the rear of a detached home
Orangeries

Striking Orangery in the Suburbs

This striking orangery extension sits comfortably at the rear of this detached home in the London suburbs, its sense of presence reinforced by its contrasting colour palette.

Outside, the black finish accentuates the clean lines of the building’s structure as well as the finer details such as the curved glazing bars in the clerestory window.  Inside, however, the joinery is subtler and allows the character of the interior to shine through.

The new space has its own light, bright identity and brings a sense of light and space to the pre-existing kitchen and drawing room. It improves the flow of the home, linking all the rooms together yet still clearly defining their uses; a cosy snug, a family kitchen, a sunny sitting area and a place for more formal dining.

One of the benefits of new glass technologies is that rooms can be furnished like any other room in the house because the glass will reduce the levels of UV and thus the fading of fabrics and furnishings.

Share this project
Design Drawing West London
Orangery with black finish accentuates the clean lines of the building’s structure
New orangery addtion links all of the rooms together
Cloase up of black entablature
View of curved glazing bars in the clerestory window
Seating area inside orangery with the character of the interior shining through
Share this project

Westbury Garden Rooms Case Study Striking Orangery

Get more inspiration Request a Brochure
You may also like these
Spacious orangery with roof lantern and seating
Kitchen Rooms

Suburban London Sanctuary

Discover
Garden room featuring twin gable ends and a slate roof to match the existing property
Garden Rooms

Traditional Wooden Garden Room

Discover
A sympathetic extension to a converted laundry
Garden Rooms

Classical Timber Garden Room

Discover