Oangery has created a new light, bright and airy living area
Orangeries

Edwardian Family Home Orangery

This striking orangery sits perfectly to the back of a beautiful Edwardian family home.

Designed to create an open plan kitchen diner, the new living area is light, bright and airy. By working closely with the client, we used our expertise to enhance the flow of the room, establishing clear lines between the splendid Humphrey Munson kitchen and dining areas. Perfect for a growing family.

To ensure the new living space could be used all year round, we installed thermostatically controlled roof vents to the large lantern.

Inside, the substantial clerestory windows, finished in Westbury Silver Birch, give height to the ceilings, allowing light to flood in and give fabulous views of the owner’s beautifully landscaped garden.

While outside, the south facing orangery was painted in a modern Westbury Black. The benefits of building an orangery with materials such as Accoya®, allows our customers to choose colours that once could not have been a consideration. With Accoya®’s Class 1 durability and stability, our water-based, microporous, flexible paint system will not move or crack.

Our client was thrilled with their new orangery. The clean lines of the classic Westbury parapet design and the bold use of colour, truly complement the original Edwardian design features.

Our sister company, Westbury Windows and Joinery, supplied the casement and sash windows, as well as the entrance doors for this property. To find out more, click here

Rug and Cushions by William Yeoward.

Share this project
Orangery extension designed to complement the Edwardian features of this beautiful property
South facing Westbury Grey orangery
Orangery Kitchen Room
Striking orangery painted Westbury Grey
Door handle close up
  • We feel as though Westbury has really helped improve our home and we’re very pleased.

    Mr H
Stunning open plan kitchen dining area
interior_shot_south_facing_orangery
light_bright_orangery_kitchen_extension
South facing black orangery extension
Share this project

Westbury Garden Rooms Case Study Edwardian Family Home Orangery