Spectacular conservatory traditionally designed to compliment original features
Conservatories

An Elegant Victorian Conservatory

100 years after opening, Belle Vue Park Conservatory was in urgent need of repair. With the pavilion, conservatories and terracing registered as Grade II listed, it was important to retain and enhance the original character and beautiful features of this historic building.

Commissioned by Newport City Council as part of the regeneration of Victoria Town Park, their architects came to Westbury with an old black and white photograph and layout of the base walls. From there, the architects started their drawings, leaving Westbury to fill in the detail to recreate two truly magnificent Victorian conservatories.

The glass lanterns and gables highlight the spectacular height and space, whilst the beautifully designed curved glazing bars complement the heritage of the pavilion.

Painted in Westbury White, the two striking conservatories command presence.

Now fully renovated, the two Victorian conservatories, are used for exhibitions, seminars and business meetings. Westbury felt it was important to use a high performance, laminated glazing. As a result, the conservatories now stay cool in the summer months, yet keep in the heat on colder winter days.

This project is a firm favourite with our Managing Director James, read more from him here.

Share this project
Conservatory Design Drawing
Large renovation project of a beautiful Victorian conservatory
Glass gable on traditional Victorian conservatory with curved glazing bars
Fully glazed Victorian conservatory with traditional detailing
Beautiful glazed Victorian conservatory gable designed to compliment traditional features
Two large traditional Victorian conservatories
Elaborate conservatory with large decorative roof crestings and finials
Beautifully designed conservatory with traditional curved glazing bars
Conservatory interior, highlighting the spectacular height and volume achieved by the design
Share this project

Westbury Garden Rooms Case Study Elegant Victorian Conservatory